Museumboot De Schokker
Een meer dan 100 jaar oude Schokker is met behulp van provinciale en Europese subsidie gerestaureerd in ingericht als schokkersmuseum te Lith.

Erfgoed in de gemeente Oss|
Hier kunt u o.a. een kijkje nemen in de erfgoedkaard van Oss. De kaart bevat informatie over archeologie, dorp & stad, gebouwen, monumenten en historische onderdelen in het landschap.

www.oss.nl
Wie in het linkermenu op Bezoeker klikt, ziet in een oogopslag wat er allemaal te doen is in Oss, onze nieuwe gemeente.

www.cbg.nl
Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) – Centrum voor familiegeschiedenis – is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen.

www.bhic.nl
Het Brabants Historisch Informatie Centrum in Den Bosch. Prachtige plek aan de rand van de binnenstad. De schatbewaarders van alles waar Brabant zuinig op moet zijn. Interessant om de waterkaart te bekijken, je eigen woonplaats of gemeente of zelf stamboomonderzoek te gaan doen in de studiezaal.

www.brabantsheem.nl
De stichting Brabants Heem overkoepelt momenteel 120 Brabantse heemkundekringen met meer dan 30.000 leden.  Het bestuur van Brabants Heem en alle aangesloten kringen in Brabant zijn voor 100% vrijwilligersorganisaties.

www.vluchteling.org
De Marense Tineke Ceelen is sinds 2003 directeur van de Stichting Vluchteling. Ze is een van de meest gedreven bestuurders in de hulpverlening. Ze komt niet meer zo vaak in Maren, maar daar heeft ze dan ook goede redenen voor. Ze reist zelf naar de rampgebieden en weet daardoor ons in Nederland te overtuigen van de dringende noodzaak van echte hulp.

www.tilburguniversity.edu/nl/brabantcollectie
De Brabant-Collectie is in 1837 in ‘s-Hertogenbosch opgezet door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg.

www.archiefnet.nl
Archiefnet is een zoekservice voor websites van archiefdiensten in binnen- en buitenland.

www.thuisinbrabant.nl
Brabant kent een lange en rijke geschiedenis, vol verhalen die zijn vastgelegd in films, foto’s, boeken, prenten, kaarten en schilderijen. Thuis in Brabant biedt je de mogelijkheid deze schatten te ontdekken. Maak een uitje in het verleden en raak thuis in Brabant!

www.erfgoedbrabant.nl
Erfgoed Brabant is ontstaan op 1 januari 2009 uit een fusie van de Stichting Brabantse Regionale Geschiedbeoefening, de Brabantse Museumstichting en de Stichting het Brabants. Door hun krachten te bundelen, hebben deze organisaties vormgegeven aan één brede erfgoedorganisatie. Erfgoed Brabant heeft een stevig netwerk in de erfgoedsector, beschikt over gedegen inhoudelijke kennis en expertise en fungeert als provinciale partnerorganisatie.

www.cubra.nl
Cultureel Brabant, een webmagazine boordevol interessante Brabantse verhalen, poezie, citaten van meer dan 500 auteurs.

www.brabantskasteel.nl
De vereniging “Vrienden van Brabantse Kastelen” werd opgericht in 1978. In Noord-Brabant komt de vereniging namens haar leden op voor het Brabants kasteel als cultuurhistorisch monument.