Welkom

Fijn dat u onze website bezoekt. Misschien wilt u alleen maar even foto’s kijken of zien hoe laat de volgende lezing begint. Maar het kan ook zijn dat u historische informatie zoekt of een boek wilt bestellen. In alle gevallen hopen we dat u iets heeft aan de informatie die we hier hebben samengebracht.  Achter elke knop hierboven zit een uitrolmenu. Duik in de heemkunde en laat u verbazen en verrassen.

Als u niet gevonden heeft wat u zoekt of u wilt reageren op onze activiteiten, stuur ons dan een mail via de pagina Contact. Alle kans dat we u verder kunnen helpen!

 

Heemkunde is kennis hebben en vergaren van je eigen omgeving, de plek waar je woont, waar je thuis hoort. Bijvoorbeeld: wat was er vroeger op de plek waar nu jouw woning staat? Wie bestuurden het dorp? Wat zit of zat er in de grond waarover wij lopen? Wat voor mensen woonden hier vroeger en wat deden ze? We onderzoeken dus, we leggen vast en we leggen verslag om de geschiedenis levend te houden: van onze zeven dorpen, van de Maas die erlangs stroomt en van de polders aan de andere kant.